Toți românii plecați vor să se întoarcă în țară

După cum știți, România are un ministru al IMM-urilor extrem de competent. Numele său este Ilan Laufer, e tânăr și în putere, are experiență de viață și de muncă, nu ca putorile alea de 20-25 ani care nu vor să muncească, e om de afaceri, investitor, nabab, și toate astea la doar 33 ani, nu ca voi, săracilor!

Iată ce zice domnia sa, onor ministrul:

România are o problemă demografică, inclusiv cu numărul nou-născuților și cu îmbătrânirea populației. În același timp, avem un număr foarte mare de români plecați din țară, între patru și cinci milioane de români. Să știți că mulți dintre ei vor să se întoarcă în România. Noi am primit un studiu în acest sens și peste 70% din românii plecați își doresc să se întoarcă în următorii cinci ani în România. 40% din cei plecați s-ar întoarce și mai devreme de trei ani.

Am o veste proastă pentru domnu’ ministru: dacă 70% din ăia 4-5 milioane se întorc în țară și dacă măcar jumate din ei votează – că până acu’ n-au votat că partidul care l-a pus pe domnia sa în guvern a avut grijă să facă secții de votare la Cuca Măcăii (sau cum s-o traduce în spaniolă, franceză, germană, engleză etc., you get the picture), tare mi-i că nu mai pupă politică vreodată.

Eu cred că Ilan Laufer ar trebui s-o lase mai moale cu propaganda asta, că întoarcerea a vreo trei milioane de români e coșmarul cel mai mare al PSD-ului. Măcar să nu se facă de rușine când deschide gura data viitoare.

(Foto: Octav Ganea, Inquam)

3 comentarii

  1. eu nu vreau sa ma intorc sa muncesc in Romania. dar nu asta e important. important e ca pustiulica asta a dat aceasta declaratie pentru romanii din tara, nu pentru aia din afara. e o delicata aruncare a kktului in curtea celor plecati afara, partea aia ca din vina lor e deficitul de populatie (nimic de politicieni sau conditti de munca, conditii salariale, etc.). si ca cei plecati ar dori sa se rentoarca (nu se stie de ce, dar se vor intoarce ei, eventual la mama acasa care le duce dorul).
    sunt curios a cui copil este, asa cum dragnea are un copil milionar, rovana plumb un copil bogat. sau ce afaceri cu statul conduce, asa cum conducea sebastian ghita

  2. Acuma omul are dreptate cand zice lucrul asta pentru ca dace iesi pe strada prin diaspora si intrebi 4 romani la intamplare, trei dintre ei iti vor spune ca e naspa pe aici si ca e mai bine la ei acasa, insa niciunul din ei nu vrea sa se intoarca cand il intrebi de ce nu se intoarce in cazul asta, fiindca din punct de vedere financiar ii e mai bine aici.
    Cei care, la fel ca si mine, au plecat cu bilet dus si multumiti de viata pe care o traiesc in diaspora sunt cel mult 25-30%, adica fix cat sugereaza domnul asta.

  3. Toti romanii de afară vor sa se întoarcă peste 5 ani. Eu stiu zeci care vor să se întoarcă peste 5 ani, de 15 ani….