Treburi serioase: Trackpad.ro

trackpad

Era cazul să mă apuc şi de treburi serioase, nu doar de blogul ăsta. Prin urmare, de aseară, e live Trackpad.ro, un blog despre Apple (de la aplicaţii, la tutoriale, ponturi şi ştiri). I-am zis Trackpad din două motive: 1. laptopurile obişnuite au touchpad, Mac-urile sînt mai cu moţ, au trackpad (habar n-am de ce, n-am căutat, dar promit s-o fac); 2. e o combinaţie mişto a două cuvinte cu sensuri diferite: track (a urmări) şi pad (suport).

Trackpad.ro asta e: un suport (online) de urmărire a evoluţiei Apple, şi nu neapărat doar a companiei în sine, ci şi a ecosistemului – şi includ aici şi economia din jurul său. Bonus, va fi un bun punct de plecare pentru oricine vrea să intre în universul OSX şi iOS, pentru că intenţionez să public (şi nu doar eu) şi o serie de tutoriale, ponturi, diverse explicaţii, accesorii etc. Adică nu doar despre iPhone, iPad şi Mac-uri, ci şi despre tehnologie în general, pentru că există destul loc de acoperit.

Nu ştiu dacă era neapărat necesar un astfel de site, piaţa Apple în România e destul de mică, marjele sînt mici şi o să fie o adevărată provocare să monetizez proiectul ăsta. Însă, aşa cum zicea şi Vali, nu există nici o resursă despre Apple ca lumea în online-ul românesc. Există ştiri, există site-uri pe care se publică din an în Paşti, dar nimic bine pus la punct.

Momentan, nu există un newsletter (va fi zilele astea), dar există tradiţionala metodă de abonare prin RSS, un cont de Twitter şi nelipsita pagină de Facebook. Să fie bine, să nu fie rău!

PS: Ştiu, nu e gata, e o versiune mai degrabă beta (sau, mai sigur, alpha) şi mai e destul de lucrat, cel puţin pe partea de stilizare. Dar după ce se va mai strînge nişte conţinut, vor apărea şi o serie de features noi.

7 comentarii

  1. Succes! :)

  2. Chiar lipsea ceva făcut profi . Sunt cu ochii pe tine ;-)

  3. Spor la scris!

  4. Un blog destul de complet si activ este iDevice.ro care are si aplicatie in Appstore. Doar ca, in ultimul timp, s-a umplut de reclame mai mult decat enervante. Din cate vad la trackpad.ro, inceputul este placut. Sper s-o tii tot asa. Mult succes!

  5. @Bretanu trebuie si reclame ca doar si tradusul articolelor din .com costa