Foto: Gapingvoid

Tu cu cine faci influencing?

Titlul nu e original, e un comentariu pe care mi l-a lăsat cineva pe facebook, la un moment dat, la o postare despre influencerii românești. Cealaltă variantă ar fi putut fi, la fel de bine, “Nu sunați. Mai ies eu din când în când.

Pe scurt, am luat o pauză de facebook, că deja devenise mult prea zgomotos și mă ținea din chestii mult mai importante decât mizeriile care se întâmplă în România și glumițele mai mult sau mai puțin haioase sau utile.

Facebook e cam ca fumatul. Te invită constant să lași comentarii, să dai click pe butonul de reacții, să dai click-uri pe link-uri și așa mai departe. Cam așa a fost timp de două zile, de când mi-am autosuspendat accesul la rețea.

Altfel, e OK, am găsit Democracy in America de Alexis de Tocqueville în Apple Books și m-am apucat de citit primul volum (apropo, cartea e gratuită), am cumpărat Sapiens, al lui Yuval Noah Harari, și plănuiesc să-l ascult (are vreo 16 ore) în următoarea săptămână, pe șantier – l-am cumpărat mai mult de curiozitate. M-am apucat de acest playlist:

…iar omul este absolut genial. Vi-l recomand. Sunt vreo 25 episoane a câte aproape două ore, dar merită văzut cap-coadă.

Pe românește, am descoperit că dacă omor facebook, am foarte mult timp liber pe care mi-l pot ocupa cu alte chestii. Știu, e un truism. Și știu, nu e o idee grozavă din punct de vedere al PR-ului personal. Ultima oară când am făcut curățenie în lista de prieteni, mi-a luat câțiva ani să-mi refac vizibilitatea (de blogger).

Chestia asta cu dezactivarea contului de facebook nu e bătută-n cuie. O să-l reactivez curând – în vreo săptămână sau două, dar aveam nevoie de un pic de liniște și de niște timp să-mi pun ordine în priorități. Iar facebook chiar nu era vreo prioritate pentru mine.

Cui îi e dor de mine mă găsește pe Twitter, iar ăsta e un alt aspect decent de menționat, anume că Twitter încă nu e mort, ba dimpotrivă, e o sursă de informație mult mai bună – și mai quality. Cel puțin pe chestiile care mă interesează pe mine. Desigur, și una mult mai săracă în informații despre scandalurile românești.

În altă ordine de idei, îmi iau timp să mă mai joc un pic cu blogul – posibil să schimb și host-ul – și să îl fac un pic mai dinamic. Încerc să găsesc o soluție (tehnică și vizuală) să pot vărsa recomandări și idei scurte fără prea mult efort (de altfel, ăsta e și motivul pentru care m-am “concentrat” mult prea multă vreme pe facebook) și să mă mai ocup și de alte chestii de-ale mele, că n-am terminat Arte degeaba.

Revenind la primul paragraf, “nu sunați, mai ies eu din când în când.” Altfel, cum ziceam, Twitter, abonare la mail, browser notifications, toate sunt disponibile pe-aici, pe blog. Iar dacă avem/aveam mai mulți prieteni în comun pe facebook, faceți-vă o pomană și dați un share acestui text, că pauza mea încă nu s-a încheiat.

PS: Poza de sus e că mi-a fost lene să fac eu o imagine în Photoshop cu un text similar unui neon aprins de pe care să se citească “I don’t care“. Că ăsta e unul din motivele pentru care mi-am dezactivat contul. Că îmi pierdeam vremea cu lucruri despre care n-ar trebui să-mi pese foarte mult.

1 comentariu

  1. hai că te căutasem oleacă pe mess și, ce să vezi, nu mai erai. m-am gândit că te-a blocat sfântul fb. ^_^