Tu cum asculţi muzică pe mobil?

Cînd te gîndeşti la ascultat muzică pe mobil, nu-i aşa că te gîndeşti la băieţii din RATB care ţin la maximum difuzoarele telefoanelor care “dau” manele la tot cartierul? Mă rog, la tot autobuzul, troleul, tramvaiul şi aşa mai departe. Eu la ei mă gîndesc. De cînd a apărut posibilitatea de a da play unui .mp3 pe mobil, i-am văzut de mi s-a acrit.

Eu nu prea suport căştile, aşa că, în general, evit să le folosesc. Însă am, pe iPhone, o gaşcă de melodii, de la College – muzică electronică produsă de băieţii care au fost aleşi pentru coloana sonoră a filmului Drive – şi pînă la Cream (trupa, nu fata aia care-a fost la Candy,) The Who, The Kinks, The Boxtops, The Bystanders şi încă o serie de moşnegi pe care nu-i mai ascultă decît roackării bătrîni.

Dar mă uitam că, în metrou, de exemplu, e plin de oameni cu căştile-n urechi. Din punctul ăsta de vedere, am preferat întotdeauna aplicaţiile. Descoperisem vreo cîteva, la un moment dat, iar recent mă ofticam teribil că soră-mea, care locuieşte în Belgia, foloseşte cu spor Spotify, un serviciu care nu e disponibil în România pe motiv că e România. Mă rog, exagerez. Doar că noi avem Deezer, un serviciu care numără nişte milioane multe de melodii. Inclusiv de-ale moşnegilor care, prin ’60-’70, cîntau cel mai bun rock din toate timpurile.

Scurt şi cuprinzător: downloadezi aplicaţia din AppStore sau orice alt “magazin de aplicaţii” şi începe distracţia. Cei mai avantajaţi sînt clienţii Orange, mai ales cei noi, care, dacă optează pentru abonamentul Panteră, primesc acces gratuit timp de 6 luni. Cei care au deja abonamente (în curînd, şi clienţii prepay) au la dispoziţie opţiunea Deezer Premium+. Costă 4,99 Euro (TVA-ul e inclus) şi pot asculta peste 20 de milioane de melodii, inclusiv româneşti – tocmai ce-am văzut Vunk. Toate detaliile sînt de găsit pe site-ul Orange.

La 0,99 euro per melodie de cumpărat din iTunes sau de pe Amazon, 4,99 Euro e pomană. Bonus: se poate asculta şi din browser la fel de bine. Personal, cred că ăsta e viitorul: muzică oriunde, oricînd, pe bază de abonament. Cîştigă toată lumea: şi ascultătorul (muzică ieftină,) şi artistul (care primeşte bani pentru că nu mai e piratat.)

3 comentarii

  1. Asadar si prin urmare, din lista de “parteneriate muzicale” avem:

    Orange cu Deezer
    T-mobile cu Spotify
    Vodafone (Ro) cu Zonga

    Pai si cu Grooveshark ce facem?