TVR vrea new media

Ete chestie: TVR scoate diverse posturi la concurs. Pe care, fireste, dupa cum bine stim, va participa cine vrea si va intra cine trebuie. Ca asa e in institutiile de stat, se intra pe pile sau pe spagi grase. Adevarata stire: TVR vrea new media pe bune. De notat in calendar. Prin urmare, iacata trei posturi interesante…

Redactor (coordonator) in cadrul Departamentului TVR New Media. Ce inseamna asta? TVR vrea content pe site. TVR vrea sa rupa gura tirgului. Conducerea TVR vrea modernizare inclusiv pe partea de net. Ce reiese din anunt? Content: text, audio, video. Rezulta: concurenta Antena3, RealitateaTV. Ba mai mult, TVR vrea sa rupa gura tirgului. Avind in vedere ca este o televiziune de stat, ca are buget pe masura si, cel mai important, are FOARTE MULTI oameni, la capitolul continut va cam rupe gura tirgului. Cel putin asa tind sa cred. Pe de alta parte, daca ne gindim ca viitorul redactor coordonator va putea sa isi formeze singur echipa, asta ar insemna inca o serie de posturi libere. Teoretic. Practic, ar putea insemna si preluarea unei serii de redactori din cadrul Directiei Stiri – Actualitate. In principiu, e relativ simplu: stirile care intra in buletine vor intra si pe site. Pe de alta parte, oamenii noi vor veni cu simplul scop de a rescrie multe din stirile de pe flux. Adica… frectie. Interesant e ca se vrea audio si video pe site. Pe de alta parte, ce m-a mirat pe mine, printre responsabilitatile coordonatorului de la TVR New Media se numara si… dezvoltare de produse new media. Ce inseamna asta? O sa vedem. Ba chestie si mai interesanta, TVR New Media probabil o sa se dezvolte si pe partea de telefonie mobila. Gonna be fun. Presupun ca e vorba despre niste bani multi investiti. Proiectul o sa fie mare, zic eu. Om trai si om vedea.

Celelalte doua…

Reporter (cu paranteza: studii superioare) – 3 bucati. Ce se cere? minimum trei ani de experienta in televiziune. Post unde se intra cu dedicatie pentru ca nu oricine are trei ani de televiziune in spate. Adica post unde va ajunge cineva care a lucrat la una dintre televiziunile din Bucuresti, clar. Prin urmare, la asemenea cereri de la candidat, probabil si oferta de salarizare e destul de generoasa.

Reporter (cu paranteza: studii medii) – una bucata. Experienta in domeniul audiovizual de minimum doi ani, studii: absolvent de liceu sau student. Ce inseamna asta? Multe CV-uri, o singura intrare si aia cu dedicatie. Proba de concurs: redactare stire si citire in fata camerei. Unu: multi habar n-au cum se scrie o stire de radio/tv, si mai multi fac pe ei in fata camerei. Altfel spus? Dedicatie.

5 comentarii

  1. “dupa cum bine stim, va participa cine vrea si va intra cine trebuie. Ca asa e in institutiile de stat, se intra pe pile sau pe spagi grase.” Afirmaţiile astea sînt neadevărate. Iar ţi se întîmplă să vorbeşti fără să ai habar, după ureche şi dînd dovadă de prejudecăţi… Şi în instituţiile de stat şi în celelalte se intră ŞI pe pile, uneori Şi pe şpagă, dar de multe ori, şi colo şi dincolo, se intră “pe bune”. Există şi posturi create special pentru cineva. Şi, pentru că e instituţie de stat şi a da anunţ e obligatoriu, se scrie: 12 ani experienţă în post de…, absolvetnt al… secţia… ş.a.m.d. încît se potriveşte numai unei singure persoane – dar acestea sînt cazuri rare. Mai deunăzi, o pilă babană din parlament s-a pus în mişcare pentru a băga pe cineva în tvr. Persoana a fost primită cu covor roşu şi fanfară de preşedinte, “Da, cum să nu, sigur, se rezolvă! …Doar că mai durează un pic, acum avem posturile blocate, dar foarte curînd…” Şi nici pînă azi n-a fost angajată persoana. Ori, mai sînt persoane care muncesc pe gratis, au prins un contract de colaborare, nu s-a prelungit, dar ele muncesc în continuare, luni de zile, sperînd că în momentul cînd se va debloca un post vor avea întîietate… Şi ar fi multe de spus, dar ce rost are cînd cineva din afară, care habar n-are cum şi ce, dă repede sentinţe şi face generalizări cel puţin pripite… A popos, mai faci şi altceva decît să stai în faţa computerului?

  2. era doar o rautate mica, atita tot. stiu ca SE MAI intra si pe bune :))
    si nu, momentan nu mai fac nimic, sint in pauza. pur si simplu stau cu laptopul in brate toata ziua. ma rog, cind nu dorm :p.

  3. da, saracii oamenii din tvr, cum lupta ei ca totul sa fie pe bune.
    atunci cand sunt ATAT de multi bani la 1/2, intotdeauna se va intra pe pile.

  4. eu cred ca tu vrei unul dintre posturile alea 3 care cer 3 ani de experienta-n tv.. asta e, tre’ sa recunosti ca de fapt tu esti andreea SK, iar durdulia aia face doar playback :D

  5. Dedicatie muzicala , ca sa exprimi corect … ca sa nu inteleaga lumea altceva ;)