Un update la design. Tot minimal.

Aveam o gravă problemă de înţelegere a modului de funcţionare a temei default din WordPress 3.0 încoace, funcţii şi aşa mai departe. Prin urmare, în ultima săptămînă, mi-am luat cam cîte jumătate de oră pe zi şi m-am apucat de desfăcut. Ce-a ieşit e tema de faţă, adică un soi de update la designul precedent, dar… în minus. Deci, da, iarăşi minimalism. Altfel, am integrat post formats, o să le vedeţi pe parcurs (imagine, aside – cel de faţă, adică -, citat, link, video şi galerie foto – la asta, din păcate, mai am de lucrat pînă s-o folosesc) şi mai am de făcut ceva vînătoare de “gîndaci”. Mai am două proiecte pe rol, o să le anunţ în curînd.

17 comentarii

 1. iese un soi de tumblr?

  • În principiu, acolo bat. Folosesc si Tumblr de ceva vreme şi cea mai tare chestie la ei e că pot să public link-uri, poze şi aşa mai departe direct din browser, din extensia de Chrome. WordPress are varianta unui bookmarklet. Cam nasol, dar pentru link-uri şi pentru citate sau note scurte, e perfect. Prin urmare, trebuia să arate şi decent, nu?

  • @zoso: baga un refresh si zi-mi cum arata. Eu nu-mi dau seama. Browserele de Mac randeaza un pic diferit de cele de Windows. Vezi comentariul lui Alex Negrea, care-mi zicea de form-ul de search, care la mine e OK (am vazut la tine-n screenshot ca-i naspa). Am mai inchis pentru rezolutii > 1281px pe latime.

 2. corect, mie imi place mai mult design-ul actual decat cel vechi, desi cred ca ma ai putin delucrat la header, ca e cam mult spatiu alb. am folosit tumblr destul de mult timp, dar l-am abandonat. acum folosesc o solutie “custom” de salvare a continutului interesant pe niste subdomenii stiute numai de mine pe care am instalat wordpress. Insa nu folosesc “press this” pt ca nu-mi place .. mi-am facut singur un “back door” la wp si niste bookmarklet-uri prin care introduc postarile in “my secret place” :)

 3. Sunt nişte probleme pe Chrome. Formul de căutare e decalat, pe homepage nu văd titlul articolului featured, apar bullets nestilizate pe sidebar

  • @Alexandru Negrea: Cu formul, am remarcat ca e o problema, dar am o vaga banuiala ca doar in Chrome-ul de Windows. O sa mai scad din latime. Altfel, ala nu-i articol featured, e un “aside”, fara titlu “vizibil”, ca n-am… featured. Iar bullet-urile nestilizate… le-am lasat nestilizate. Nu sint convins ca ar trebui sa le stilizez altfel.

 4. Formularul de cautare cade si pe FF (dar se repara daca maresti #searchform sau micssorezi si mai mult textfield-ul) De asemenea, in IE8 (da, stiu, e mai putin important) cade aproape toata partea de articol. Baga macar un clear both pe #nav-below ca sa nu se mai incalece textele…

  • @Simple: poti sa dai un refresh, ceva? Daca ai Firebug in FF, sau daca folosesti Chrome, in Inspector, poti sa inspectezi search form-ul si sa-mi zici cit la suta ar fi OK pe input ca sa nu trimita butonul de search dedesubt? Eu daca instalez FF, imi moare calculatorul :))

 5. Si la mine apare dubios search form-ul. 1280×1024, Firefox 9.0.1: http://min.us/mbiPmxXWxf

 6. Se vede ok acum, cel putin la mine (merge chiar si la 69%).

 7. Acum e ok formul de căutare. Asta cu lipsa titlurilor mi se pare ciudată. Eşti sigur că e ok aşa? Eu sunt obişnuit să dau click pe titlu, nu pe “read more”.

  Arată mult mai bine cu background gri. Poate te gândeşti şi la bullet-uri cumva, tot ceva simplu, dar altfel decât default. Poate ceva pe pătrat în loc de cerc, că s-ar potrivi mai bine cu restul elementelor din temă

 8. Şi mai e treaba asta foarte ciudată, care se întâmplă doar la anumite articole, nu la toate: http://awesomescreenshot.com/0d5rkojac

 9. arată mai bine. dar hotărăşte-te pentru cât mai puţine variaţii de culori. ia de exemplu numărul de culori dela linkuri: ba albastre, ba gri, ba roşii, ba negre.