Una bucată proiect la care-am pus umărul

diperia.pngNu ştiu care şi cum a aflat, că eu am uitat să anunţ, da’ s-a lansat un blog colectiv pe teme de sănătate. Diperia.ro include informaţii legate de dietă şi alimentaţie, stomatologie, terapii, oferă inclusiv sfaturi de tratamente care nu necesită reţete de la medicul de familie sau de la specialist şi multe alte chestii mişto pentru cine e interesat de aşa ceva.

Printre altele, am văzut şi ceva comentarii legate de stres, poftă de mîncare, îngrijire personală, metabolism. Pentru cine e interesat, blogul chiar merită adăugat în feedreader, mai ales că articolele sînt scrise de profesionişti. Din 17 autori, 9 sînt medici specialişti sau primari, printre care un stomatolog, un oncolog. Prin urmare, aruncaţi un ochi, că sigur se găseşte ceva interesant de citit.

Nu în ultimul rînd, să nu uit ideea de la care pornisem. Eu am pus umărul la crearea layout-ului. De fapt, dacă mă gîndesc mai bine, la crearea design-ului, pornit de la o schiţă a lui Ionuţ Ciurea şi o informaţie vagă despre culori (“să fie un verde, acolo şi… mai găseşti tu ceva”). În afară de design-ul în sine, şi logo-ul este creat tot de mine.

9 comentarii

 1. Logo-ul e misto.
  Culorile nu-mi plac, insa. Verdele e ok, dar rozul ala?? Nu-mi plac nici toate chestiile alea rotunjite la colturi (textbox, headere, articole). Nu-mi place nici meniul: la mouseover linkul se transforma, din verde inchis pe roz in verde deschis pe roz. Iar pleasca aia mare verde din final ma duce cu gindul la o mincare de spanac. Si inca nu m-am lamurit daca imi place layout-ul asta pe 3 coloane care acum remarc ca-l folosesti si pe subiectiv.ro. E interesant, adevarat.
  Aaa, si acum vad: totul e innecat intr-o mare de sarlota de vanile, galbuie.

 2. :))
  mno, ce sa zic: clientul cere, eu execut :D oricum, mie imi place cum a iesit, chiar daca exista un roz pe acolo si un galben care tie nu-ti place. deh, de gustibus.
  cit despre layout-ul asta… tind sa cred ca e cea mai buna lucrare a mea de pina acum :P

 3. e hai, blog? Mai degraba un site, ca vad ca nu e updatat de o luna… :) De fapt, asta e partea proasta cand lucrezi cu specialisti, trebuie sa tragi de ei sa iti trimita texte. Eu am renuntat cu parere de rau la un doctor care imi mai zicea una alta despre ceaiuri, dar am preferat sa imi fac eu materialul si sa il citez ca sursa, decat sa astept cateva saptamani sa imi trimita 1000 de caractere.

  In afara de asta, oricat ar fi de buni… nu merg articolele scrise de ei. Poate in jurnale de specialitate, dar nu intr-o revista sau blog pentru tot poporul. Limbajul e prea sec, prea lemnos.

  Designul mi-a placut ;)

 4. Logo-ul e super si designul per total imi place, dar fa ceva cu bara aia de sus, nu e lizibila deloc si strica tot…

 5. In principiu ma asteptam sa fie sters…

 6. Carmen: ca faci tu se cheama spam

  UPDATE – Iar ce scriu eu pe blog si cui fac sau nu reclama, asta ma priveste, cita vreme este AL MEU. Reclama pe care si-o fac altii aici este DOAR cu permisiunea mea. E simplu. Cum ar fi sa intru pe blogul tau si sa ma apuc sa las comentarii cu link la mine? Gindeste-te un pic…

 7. Bravos, la mai multe proiecte

 8. Layout-ul imi pare banal spre simplu. Asta poate fi ok avand in vedere voluml de informatii pe care le ofera site-ul.
  Culorile sau combinatiile de culori nu cred ca tin de gust…verde cu roz – nimic complementar, nimic de iesit in evidenta; da aspect sters, perimat – nu cred ca e tocmai reusita combintia.
  Verde pe verde la final…ce contrast trebuie sa dau la display pentru asa ceva!!!
  Link-urile de sub header…din verde in roz – e neplacut, te chinui sa vezi ce scrie !
  Logo-ul este ok – nu este spectaculos, nu este urat (exceptand combinatia de culori) !

  P.S. – Daca se gaseste unul care sa faca un comenariu de genul verde si roz nu sunt culori il anunt ca stiu diferenta dintre culori si nuante !

 9. Cristi: dupa cum spuneam: clientul a cerut, eu am executat. in multe cazuri, daca asta ti se cere, asta faci. nu poti decit sa cauti nuantele care trebuie.
  ah, da, si stiu de linkurile din meniu, o sa le corectez. totusi, nu sint de acord cu partea legata de “verde pe verde”.