unde dai şi unde crapă

Precizare: titlul însemnării de faţă este blînd. Spre deosebire de text, care e şi el, la rîndul lui, un pic blînduţ, iar nu drăcos, cum de fapt ar trebui.

Deunăzi, spuneam ceva:

O altă chestie care mă enervează e reprezentată de jurnaliştii care scriu pe IT, dar habar n-au ce e ăla feedreader, cu ce se mănîncă TechCrunch sau de ce e important că Google a cumpărat FeedBurner.

Blogosfera ştie ce a vrut să facă Neogen. Neogen ştie, la rîndul său, ce a vrut să facă. Cei care au fost acolo au priceput perfect ce a fost, cum ar fi trebuit să fie, ce a mers bine, ce n-a mers, respectiv care sînt concluziile. Bun. Luăm citatul de mai sus şi textul de faţă, adăugăm egal şi scriem rezultatul.

Să comentez? Să nu comentez? Mă hotărăsc după ce îmi recitesc contractul de muncă cu trustul Realitatea-Caţavencu. Mda, în fine. Nu comentez felul în care e structurat textul, nu comentez unde e ştirea şi cum e împărţită, trec peste astea. În schimb, îmi pun cîteva probleme serioase:

Primul citat:

Calin Fusu, directorul general al celui mai mare portal online din Romania, are in plan asocierea Neogen cu un grup de 23 de bloggeri locali pentru a-si creste cu pana la 50% traficul pana la finele anu­lui.

Şi convingerile mele:

 1. Sînt convins că 23 de bloggeri locali, cei mai mari şi cei mai tari, or să îi aducă lu’ Fusu un plus de fix 400.000 de vizitatori pe săptămînă.
 2. Sînt convins că planul lui Fusu era să se asocieze cu fix 23 de bloggeri locali.

Al doilea citat:

Initiativa [de a produce un sistem similar AdSense – n.m.], expli­ca Fusu, ar putea duce la cresterea semnificativa a traficului, tradusa intr-o majorare a veniturilor din publi­citate. Dintre bloggerii vizati, primii patru au aproximativ un total de 10.000 de vizitatori unici pe zi.

Convingere: un AdSense românesc ar aduce mai mult trafic Neogenului [strict în condiţiile în care asta se înţelege din text].

Al treilea citat:

Printre cei mai cunoscuti bloggeri de pe piata se numara Catalin Tolontan, Iulian Comanescu sau Alex Vladut Ulmanu.

Convingeri:

 1. Salutările mele, Vlăduţ! Şi sincerele mele felicitări pentru cîştigarea unui miel! Sînt convins că l-ai cîştigat pe bune!
 2. Sînt convins că există o piaţă a bloggerilor, unde bloggerii sînt scoşi la vînzare [eventual în cuşti, să se uite eventualii cumpărători la ei ca şi cum ar fi la Zoo – că deh, nu degeaba Arhi a fost comparat cu o balenă]. Dacă nu-s scoşi la vînzare, probabil vînd şi cumpără între ei trackback-uri, trafic, PR şamd.

Şi nu în ultimul rînd, trebuie să dăm vina pe cineva. Vinovat de toată treaba asta se face Neogen, că tot e oaia neagră a netului românesc. Şi ca să arătăm cu degetul ca lumea, atunci vinovatul principal este Ana/Raluca [Căline, să-i scrii o penalizare pentru primul salariu!], care a trimis invitaţii jurnaliştilor. Care jurnalişti au fost aleşi pe sprînceană. Atenţie, urmează citat din Ana/Raluca: “Am trimis invitaţii jurnaliştilor pe care îi ştiam că au mai scris despre noi“.

Nu, concluzia nu e la coada textului, ca de obicei. E chiar sus, primul citat.

LATER EDIT: Nu iau partea nimănui, dar tre’ să fac o oarecare mică precizare. Deşi articolul e semnat Mihaela Filip, a fost scris de alţi doi colegi pe baza informaţiilor primite la telefon. Mai departe… ca la telefonul fără fir.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

4 comentarii

 1. Hi hi hi.
  Nu ma critica pe mine, ca e cu tine in trust! 😀 Dar din ce a vorbit la telefon cu aia din redactie, parca se intzelegea altceva.
  Comment la “a mai scris despre noi”- era in sensul ca a mai scris despre noi si n-au fost prostii. 😛

  Oricum, daca prin acest post tocmai te-ai p**** contra Vintului, stii la ce usa sa bati 😛

 2. mneah, in contractul meu de munca scrie ca n-am voie sa dau informatii din interior, nu ca nu pot sa comentez stirile din trust si felul in care sint ele scrise.
  in fine, concluzia pe care au tras-o toti in dimineata asta, dupa ce au citit comentariile de pe bloguri, e aia scrisa de mine in edit-ul de dimineata: telefonul fara fir.
  cit despre Mihaela… ea a inteles ce trebuia, da’ n-au inteles ceilalti. restul comentariilor sint doar rautaturi.

 3. interesant ce ai scris .. chiar as fi vrut sa am si eu parte de eveniment.
  oricum .. interesant ce vor cei de la neogen
  partea cu angajarea blogerilor .. mi se pare tare pentru ambele parti
  partea cu adsenseul romanesc .. nu cred ca o sa aiba prea mult succes .. acum nu stiu ce cifra de afaceri au ei si cum stiu sa-si promoveze acest produs .. dar cert e ca eu nu mi-as baga adsenseul romanesc daca ar plati mai putin de 70% fata de cum plateste gugal

 4. pe mine au uitat sa ma bage intre aia 23 😉 aaaa io nu scriu despre FOTBAL aka SPORT si nu intr-un categoria bucublogeri! io’s mai proviblogger ce sa’i faci, da las ca ma fac io mare sii intrec pe aia 4 de au in total 10 mii /zi. Eu vreau sa am singur +10 mii :))