urcare si stationare

Stau si ma intreb, la fel ca si Tina (vezi blogroll pentru link) cind or sa invete locuitorii Bucurestiului ca la metrou, pe scarile rulante, se sta pe partea dreapta, iar pe stinga se lasa liber pentru cei mai grabiti, care vor sa urce. Aceeasi chestie ar fi valabila si pentru coborire. Nu de alta, dar la noi se sta pe unde se apuca. Rindul din dreapta e plin, pe rindul din stinga sta doar un idiot, chiar daca are jumate de banda libera in fata. Si mai si intreaba: Ce, ba, vrei sa urci? Stai acolo, un’ te grabesti? Well, unii chiar au probleme de rezolvat, iar timpul este al naibii de scurt. Chiar exista lume grabita, pentru care fiecare minut conteaza. S-a auzit?

Si daca nu s-a auzit, repet: stinga e pentru urcare, dreapta e pentru stationare. De asta au vopsit talpile alea galbene pe scarile rulante! Deh, gradina e mare, gardul e pitic.

7 comentarii

 1. alex, este o chestiune de educatie. mai dureaza… putin, sper. ce este interesant: metrorex a facut ca la prosti pasi pe scarile acelea… in stanga un pas dupa altul (sugerand ideea de miscare), in dreapta doi pasi mici alaturati.

 2. o sa invete sa mearga pe dreapta tot atunci cand o sa invete si soferii din bucuresti sa respecte regulile de circulatie. adica niciodata.

 3. cu pesimismu’ meu, i say…like never.Dear Kurt Cobain zicea intr-un interviu : “i dont understand why people don’t keep the left side free! it’s supposed to be like that, for those who go up! keep it free!” :)

 4. Degeaba a facut Metrorex sistem anti-prost la scarile alea…
  Mai tare e atunci cand se aseaza 2 babe una langa alta, ca altfel nu au cum sa vorbeasca de cat a crestul pretul la cartofi, in timp ce ‘unii’ se grabesc sa ajunga pe la partiale:-w..:))

 5. niciodata. pentru ca lor nu le pasa. pentru ca sunt inculti si ignoranti. atata vreme cat media ii va educa ca trebuiesc ‘luati asa’ nimic nu-i va determina sa fie civilizati. nici amenzile… din pacate!

 6. Alex, crede-ma, sansele sunt f. mici sa invete… Acum o luna am inceput o campanie (http://blog.e-altfel.ro/?p=53), am dat si poza cu exemplificarea din Londra (http://blog.e-altfel.ro/?p=87), am avut placerea sa vad reactii pozitive pe net dar…
  Am avut si dezamagiri printre cunoscuti… Nu numai ca nu stiau ca asa e politicos, unii mi-au zis ca degeaba ma grabesc, daca ma grabesc sa urc pe scarile normale, de beton. Si vorbeau serios. Zicand ca pe ei nu-i intereseaza, ei stau unde se nimereste….
  Si crede-ma, de vreo 2 saptamani, dimineata, ma uit sa vad cine e cel/cea care blocheaza scarile, partea de urcare… Si din pacate… crede-ma, nu mi-a venit sa cred… tineretul e cel care blocheaza…

 7. URCI MAI REPEDE PE SCARI! … si scoti tutunul din tine … ce naiba … ia sa te scot eu la o tura de alergare … rezisti ? eu da :)