Vadim e speriat: “Sînt nişte alegeri ratate din start”

Realitatea TV a transmis, acum vreo cîteva minute, din secţia de votare în care Corneliu Vadim Tudor a dat cu ştampila. Să-l vezi pe Vadim cu faţa picată, probabil conştient că nu va mai pupa înca patru ani în Parlament, asta e o imagine de ţinut minte. Lumea nu-l mai vrea, s-a plictisit de spumele lui, s-a săturat de scandalul pe care l-a făcut un senator care dă din gură, dar nu e în stare nici măcar să se prezinte la votarea legilor.

Aşa cum am spus încă de anul trecut, acestea sînt nişte alegeri ratate din start“, spune Vadim cu privirea în jos, cam tot pe acolo pe unde va fi şi procentajul voturilor pe care le va primi astăzi.

Corneliu Vadim Tudor pare speriat. Dintr-un anumit punct de vedere, pare greu de crezut. Întîiul “tribun” al ţării – mă rog, singurul, dacă e să ne luăm după el – şi acel om care a avut întotdeauna curajul să urle din fundul plămînilor adevărul şi să scuipe flăcări de dreptate pe nas, ei bine, el… Ei bine, nu pot să continui ideea. Imaginea de furibund pe care o afişa Vadim pînă mai acum vreun an s-a şters din mintea mea după ce l-am văzut cu capul plecat.

Sînt nişte alegeri ratate din start, spune Vadim, însă uită să spună esenţialul. Sînt nişte alegeri ratate pentru el. Vadim e depăşit de vremuri, nu mai are ce căuta în Parlament. Vremea lui s-a dus. “La revedere, tabără dragă! Adio loc de somn iubit!“, ar trebui să spună.

Reporteriţa de la Realitatea mă agasează cu repetiţia obsesivă a unei observaţii pe marginea ochelarilor lui Vadim. A venit cu ochelari de soare, i-a dat jos, şi-a pus alţii, i-a dat jos şi pe ăia, pleacă, îşi aşează ochelarii pe nas, îi dă jos, iese pe uşă, îşi pune ochelarii de soare. Poate şi asta o fi avînd o logică. Ochelarii ăia de soare or fi mascînd o lacrimă?

BONUS: Una despre urmăritul penal Adrian Năstase din Le Figaro. Link-ul este către traducerea Google în engleză. E o traducere foarte bună, n-am sesizat foarte multe greşeli, iar alea minore.

6 comentarii

 1. Sa nu uitam nici noi ca situarea PRM sub pragul general de 5 % inseamna oricum excluderea din parlament, chiar daca s-ar fi pastrat sistemul de vot pe liste de partid.
  Spus si viceversa, PRM nu a fost stopat sa intre in parlament de sistemul utilizat la 30 nov 2008 -“proportional (tot) de partid, in numele candidatului”-ci doar de aceeasi situare sub pragul de 5 %.

 2. Hai sa nu zicem hop pana nu am sarit gardul. Sa speram ca nu o sa mai vedem fosilele din PRM in parlament.

 3. Eu l-am avut pe Vadim in colegiu. M-am simtit “obligat” sa merg la vot.

 4. http://teodorescu.blog.cotidianul.ro/2008/11/30/pentru-fratele-ingretosat-cosmarul-incepe-diseara-la-9-fix/

  Sa vezi dupa aia sperietura cel putin 4 ani. Eu sunt convins ca vor fi macar vreo 12. In fond, ii meritam pentru prea multa prostie care zace in noi …

 5. bravo ca a esit eu ma uit la presa cum vorbeste aiurea despre vadim de ce ca a zis mereu adevarul hai sa fim seriosi nu el a distrus economia nu el a vindut si a facut privatizari nereusite asa ca lumea sa scirbit de ce vede la telivizor nu numai de politic ci si de presa ca nu spune adevarul presa e platita se vede de ce nu vorbeste de cei care au distrus .asa ca vadim peste 3 ani e posibil sa ia 20 chiar mai mult si alt ceva de unde sa stie mereu cit este din inainte se face sondajul la oras dar la tara vine cineva se vede cum se fura alegirile stiu cum se procedeaza am fost si eu in comisie prin 2000

 6. Deja are 20%
  Ha Ha