Vama Veche – scurte

Cîteva chestii legate de Vama Veche [şi de mare, în general], cît de scurt pot, că dacă mă lungesc prea mult e jale:
1. Ca la Şoni nu se mănîncă nicăieri, nici în Vamă, nici în Bucureşti. Cel mult, la mama acasă. Iar o tipă, cameraman, dispera pe toată lumea, de la clienţi şi pînă la chelneriţe, chipurile pentru un documentar, de parcă nu mai văzuse în viaţa ei cum se face mîncare la ceaun, respectiv cum molfăie un om. Întotdeauna mi-am dorit să-mi deschid o crîşmă pe care s-o botez chiar aşa, Crîşmă. A făcut-o Şoni.

papa-la-soni.jpg

2. Ţiganii din Constanţa, şi mă refer aici inclusiv la arăboi şi tot soiul de turci ţepari, nu se lasă deloc. Au văzut că 100 de oameni se înghesuie la un autocar, au venit cu două goale. Le-au umplut ochi, n-au dat nici un bilet, deşi li s-a cerut, deşi cînd au luat banii au spus că vor da, deşi… deşi… Astăzi or să aibă parte de reclamaţii la OPC şi la Fisc.

3. O ştiu pe tipa asta de undeva, da’ să fiu a naibii dacă reuşesc să-mi amintesc de unde. Şi nu de ieri, cînd am mîncat la aceeaşi masă cu ea. Cine o cunoaşte, să-mi spună şi mie cum o cheamă, eventual să-mi dea şi numărul ei de telefon :P. Din diverse considerente de moment neprielnic, eu n-am avut cum s-o întreb :)).

o-dom-soara.jpg

4. Mircea Toma zice că Vama Veche a fost salvată. Într-o oarecare măsură sînt de acord cu el, dar şi mai de acord sînt cu unul dintre mesajele afişate la Ovidiu: “Sperăm ca după 20 august să scăpăm de voi (vă ştiţi voi)“. Sperăm şi noi, ceilalţi, care nu ne simţim.

5. Am făcut 2,23 Gb de poze. După o oarecare curăţenie, am rămas cu 228 de poze, adică vreo 1,5 Gb. Şi tot tre’ să mai şterg. Am tras în RAW. Cu un strop de baftă, poate-poate reuşesc să mai salvez vreo două în Photoshop.

6 comentarii

  1. ba, da … intr-adevar in raw trage intr-un anume fel :)

  2. unde e, in Bucuresti, ma? :)) nu de alta, da’ nu strica sa stie si lumea :D

  3. Ma doare pina-n casa sufletului sa te dezamagesc, dar ca la Şoni se maninca si la Şoni in Bucuresti, adica la Şoni :)

  4. yeah, you did :)). oricum, Soni ca Soni, da’ eu tot n-am aflat cum o cheama pe dom’soara din poza :P

  5. Hahaha ti-am zis eu, si nu m-ai crezut!

  6. si de s-ar putea, pliz, sa scapam de aceia si din 2 mai.
    p.s.: si de mircea toma, se poate, va rog?