Versiunea gratuită Bitdefender e primul antivirus compatibil cu Windows 8

Botezată oficial Bitdefender Antivirus Free Edition, versiunea gratuită a antivirusului românesc este prima compatibilă cu Windows 8. Dacă-mi amintesc eu bine, Bitdefender ajunsese pe la vreo 400 de milioane de utilizatori. Dacă e să analizăm strict din punct de vedere al marketingului, graba cu care Bitdefender a făcut o versiune compatibilă cu noul sistem de operare este chiar binevenită, în condiţiile în care acum chiar au cu ce se lăuda.

Cît am avut Windows, a fost unul dintre puţinele programe pe care le-am tolerat pe laptop. Eterna problemă a antiviruşilor este că mănîncă resurse peste resurse, duc procesorul cît mai sus, se bagă în sufletul tău mai rău ca o muscă, nu poţi intra pe un site fără să nu apară cîteva zeci de mii de notificări. Notificări ce, fireşte, duc procesorul spre sută la sută şi mănîncă RAM pînă nu mai rămîne nimic. Aş zice de unul cu logo galben, care n-a mîncat doar resurse, ci mi-a mîncat mie sufletul. Pînă am reinstalat Windows-ul, mai exact.

Mă uitam mai devreme în comunicatul de presă şi am observat că Bitdefender e a doua companie de profil care pune un focus tot mai mare pe exploiturile de tip zero-day (adică cele încă nedocumentate şi neînregimentate în baza de date a antivirusului, mai ales de Java sau Flash, care-şi bagă nasul unde nu trebuie, şi care obligă dezvoltatorii din industria asta să creeze software care să depisteze accesul neautorizat şi să le oprească înainte de face pagube.)

În altă ordine de idei, versiunea către care am dat link în primul paragraf e gratuită doar în România, acoperă toate sistemele de operare Microsoft de la Windows XP SP2 încoace, nu necesită configurări, e intuitiv şi nu te sîcîie. Mai mult de-atît n-ai ce să ceri de la un antivirus. Plus, Bitdefender Antivirus a fost desemnat cel mai bun antivirus din 2012 de către mai multe publicaţii internaţionale şi, ca să fie tacîmul complet, e românesc, deci ar trebui să ne mîndrim cu asta.

9 comentarii

  1. atat de putin stabil era si pe xp sau 7 ca nu imi imaginez cum o sa fie pe 8.

  2. Sau, folosești MSE care e la fel de neintruziv și de blând cu resursele tale, plus că poate fi folosit de orice IMM care are windows genuine și până în 10 PC-uri.

  3. Eu de cand a aparut il tot instalez peste tot pe unde sunt chemat sa mai “depanez” calculatoare “neingrijite” si culmea, oamenii nu se mai plang si nici macar nu-si dau seama ca au si un antivirus. Chiar daca si versiunea aceasta (nu am testat insa si versiunea de win 8) e destul de flamanda cu resursele, nu se compara totusi cu versiunile mult mai complexe, insa tot isi face datoria cu brio, ca sa nu mai spun ca pentru utilizatorii mai neexperimentati, este cea mai buna si simpla solutie de protejare.

  4. Povestea cu Bitdefender că ar avea 400 milioane de utilizatori este de o gogomănie rară. Uite aici nişte calcule de bun simţ: http://www.faravirusi.com/2011/09/26/are-sau-nu-are-bitdefender-400-de-milioane-de-utilizatori/

    Câştig o pâine în industria asta a antiviruşilor, n-am auzit o gogomănie mai mare :)

  5. @Ana, este vorba de 400 de milioane de utilizatori ai tehnologiilor Bitdefender, înglobate atât în produsele proprii (premium sau free) cât și în ale altor producători de soluții de securitate. Dacă tot ai citat faravirusi.com, caută comentariul lui Bogdan Botezatu.

  6. Alexandru, știu ce scrie, și e foarte amuzant să considere utilizatorii G-Data și F-Secure în acest număr, pentru că nu e comparabil cu numerele raportate de companiile concurente, pentru că pur și simplu nu e un număr relevant :)

  7. Ana, dacă tu consideri amuzant/nerelevant acest lucru, nu înseamnă că tehnologiile Bitdefender nu protejează acei oameni.