“Vezi dincolo de limite”: un nevăzător pleacă, pe bicicletă, pînă la Londra

Cînd am primit, ieri, mailul, am rămas cu gura căscată. Florin Georgescu, nevăzător, pleacă cu bicicleta către Londra, pentru a-i susţine pe sportivii români la Jocurile Olimpice. Da, sună senzaţionalist, dar nu va pleca singur, ci în tandem. Proiectul este susţinut de Dolce Sport, dar ar putea, la fel de bine, să fie susţinut şi de noi, românii de rînd, care ne-am plafonat în mentalitatea “se descurcă ei.” Nu cu bani, ci cu un gînd bun, pe care-l poţi înregistra pe site. O să dau un copy/paste, din mail, căci eu n-am cuvinte să exprim ideea:

Florin nu este la prima încercare de acest fel, el a realizat până acum mai multe recorduri, depăşind astfel cel mai mare obstacol personal pe care îl are de înfruntat ca nevăzător. Drumul până la Londra va fi parcurs pe bicicletă în tandem, alături de prietenul său Alexandru Răcănel iar imagini de pe traseu vor fi transmise în ţară periodic. Cei doi au plecat din Arad duminică, 15 iulie, şi îşi doresc să ajungă la Londra în prima săptămână de desfăşurare a Jocurilor Olimpice.

Călătoria lui Florin Georgescu poate fi urmărită pe site şi pe Facebook. Puteţi să daţi şi-un Like, dacă pentru mesaje înregistrate, pe care să le asculte Florin, nu aveţi inspiraţie.

2 comentarii

  1. Bine ca n-au plecat din Bucuresti, ca sa vezi atunci distractie… pana strabateau tara…

    Drum bun si fara incidente le doresc!

  2. Aici este vorba despre mai mult decât un om care încearcă să-şi depăsească limitele. Nu este singurul, chiar la prezenta olimpiadă flacăra a fost purtată câţiva kilometri de un alergător orb. Alerga singur pe stradă, singurul ajutor care-l ghida era o aplicaţie de iPhone.

    Ceea ce mă impresionează pe mine mai mult decât acţiunea lui Florin este altceva: faptul că are alături un prieten care îl susţine în această acţiune nici simplă, nici uşoară. Este un bun prilej de a ne întreba câţi dintre noi avem asemenea prieteni, pe care ne putem baza în situaţii cu adevărat dificile, nu doar când trebuie golită o ladă de bere…