Viața fără Instagram

Acu’ vreo două-trei săptămîni, m-a apucat un soi de post social, așa că mi-am suspendat conturile de Instagram. Nu că aș fi fost foarte activ, dar scrollam prea mult fără nici o finalitate.

Acu’ vreo câteva zile, am zis să le reactivez. Și… contul principal, ăla de pe care urmăresc lumea, e legat de numărul de mobil de România. Nu că n-aș avea SIM-ul în Anglia, dar Telekom mi-a făcut o mizerie prin noiembrie.

Din cauză că, aparent, m-am logat la rețea din roaming de prea multe ori, sistemul a decis să-mi aplice o amendă de 200 lei și să-mi suspende accesul. Am plătit, dar accesul din roaming e tot mort, în ciuda a ceea ce zice setarea din aplicație sau ce spune contul de utilizator de pe site.

Mă rog, ideea e că am folosit SIM-ul în roaming pentru coduri de logare primite prin SMS (apelurile pot fi redirecționate, mesajele nu), iar politica Telekom zice că roamingul poate fi folosit doar “rezonabil”, ce-o mai însemna și aia, că aparent nu e rezonabil cinci minute la două luni. E vina mea că folosesc tot numărul de Anglia când vin în București. Aia e.

În fine, ideea e că prea curând nu mai am acces la tonele de reclame de pe Instagram (eu sunt unul dintre cazurile nefericite care văd o reclamă la trei postări, de-am ajuns să sar peste orice e postare video că o asociez automat cu ad-uri). Dar, sincer, nici nu-i simt lipsa. E o rețea realmente inutilă în viața reală, una care nu aduce nici un beneficiu, dar care mănâncă o groază de timp.

2 comentarii

  1. Este foarte bine sa te mai intrerupi de la social media din cand in cand.

    • Cred ca este un model bun (si inocuu) de adictie pe care cineva isi poate exersa vointa. Presupun ca poti sa intrerupi un ciclu direct, asa, curcan rece, sau poti intr-adevar face pauze impuse din cand in cand, sa-ti resetezi mediatorii din creier, dar pe termen lung cred ca cea mai eficienta metoda este sa iti dai seama ce cauti, ce inlocuieste, cand devine altceva decat ce ti-ai propus etc. Personal gasesc Insta (cel putin din coltul meu de internet) extrem de plictisitor, cati sani cu sfarcuri acoperite sa tot vezi, cate meme super inteligente, cate persoane care fac bani cu niste produse… si in general cand ceva incepe sa imi consume timp in conditii de placere redusa, procrastinari si din astea, i just snap out of it. Bine, de mentionat ca nu imi iese chiar 10/10..: :D