Viaţa fără net pe mobil nu-i chiar atât de rea

De vreo trei ani, de când am schimbat compania de telefonie, am redus cu vreo 70% factura pentru două numere, dar nu mai am avantajele tarifelor mici în roaming. Prin urmare, deşi am făcut nişte mici măgării, precum redirecţionarea numărului către o cartelă prepay cu roaming activat, în ultimul an, când am mai ieşit din ţară, am preferat, pur şi simplu, să dezactivez internetul în roaming.

Prima oară, prin toamnă, când am fost pe la Geneva, a doua oară, în iarnă, când am fost la Strasbourg, apoi când am ajuns prin Bruxelles şi Lisabona. Şi, între noi fie vorba, nu-i dracul chiar atât de negru. În primul rând, ţine bateria mai mult. Serios, iPhone-ul meu duce maximum jumătate de zi.

smartphone-party

În al doilea rând, casc gura mai mult prin oraşe. Scap de notificări. Ca să nu mai spun că notificările din Facebook îmi inundă ecranul de nu ştiu câte ori pe zi. Bonus, nu mai văd mail-urile. E drept şi că, în ultima vreme, de când a apărut opţiunea de Battery Saving în iOS, e ca şi când n-aş mai avea push e-mail, de fapt şi motivul pentru care am ales să plătesc serviciul ăsta la Google.

Cumva, ultimele plecări pe la Parlamentul European le-am simţit mai mult ca pe nişte minivacanţe din punctul ăsta de vedere. N-am mai văzut nimic. N-am mai fost la curent cu nici o ştire. Nu e rău. Ba cred că m-am şi lecuit de FOMO (fear of missing out).

Singurul dezavantaj e că nu mai pot pune pe Instagram sau pe Facebook o poză imediat după ce am făcut-o. Serios, pauzele astea sunt bune. Cred că ar trebui să le ia tot mai multă lume, măcar câteva zile la fiecare câteva luni. Mai clătesc creierii. Te deconectează – la propriu – de aglomeraţia de informaţie care pompează constant prin notificări şi tone de link-uri.

(Foto: Shutterstock)

3 comentarii

  1. Asta se aplica doar la boemi si blogeri. Ca noi restul traim cu telefonul si mailul in vena minim 10 ore pe zi. Sa vezi deconectare cand suna telefonul la noua seara sa te intrebe cineva daca ai vazut mailul de la sefu, trimis acum cinci minute. Ma rog… in vacanta fac si eu la fel. Inchid netul!

  2. Sunt de acord cu tot ceea ce spui!

  3. Am reusit sa ma deconectez complet doar cand am facut sport. Arte martiale mai exact. Ne-a spus ca atunci cand venim la sala cu un bagaj de griji, sa il lasam la usa. Ne antrenam, iar apoi cand plecam, putem sa il luam inapoi daca insistam, dar nu se supara nimeni daca il lasam acolo.