VIDEO: Cum transformi complet o faţă. Fără Photoshop

Titlul ideal ar fi fost “the human Photoshop“, dar traducerea în română ar fi sunat dubios rău. Aşadar, dacă se întreba cineva cum reuşeşti să transformi faţa unei femei complet, fără să te foloseşti de Photoshop, trebuie văzut clipul de mai jos. Găsit, desigur, de jumătatea mea mai bună. Pe doamna cu pensulele o cheamă Lisa Eldridge şi, din cîte mi s-a explicat, lucrează pentru amărîţi de pe la Hollywood, mai ales cînd au filmări.

Lăsînd la o parte asta, femeia asta este însăşi definiţia termenului de “make-up artist“, începînd de la modul în care simte culoarea şi pînă la filozofia sa de lucru, pe care o explică în primele vreo patru minute din clip – pe care le-am urmărit, recunosc, dar pe care nu le recomand celor care se plictisesc repede. De altfel, chiar vă recomand să nu pierdeţi mai mult de 30 de secunde privind clipul dacă nu sînteţi curioşi ce anume face. Ce trebuie să reţineţi însă este că tot machiajul executat de Lisa Eldridge durează undeva la maximum zece minute, iar mai bine de un sfert din timp, femeia nu face altceva decît să explice chestii.

Acum, că am lămurit asta, gîndiţi-vă cam cît durează să retuşezi în Photoshop o faţă acneică. O întrebare şi mai bună ar fi cît durează să retuşezi vreo 30 de poze de la o şedinţă foto, de exemplu. E prima oară cînd mi-am explicat la ce folosesc make-up artiştii în redacţiile diverselor reviste.