[VIDEO] După trei zile de joacă cu un Samsung Galaxy Tab, m-a convins. Vreau şi eu

Samsung Galaxy Tab este, practic, primul tablet PC ce rulează pe Android care merită cumpărat. De altfel, dacă nu punem la socoteală Dell Streak, cred că este şi primul. Şi e o nebunie pentru cineva care vrea un display mai mare şi o serie de capabilităţi în plus faţă de ce găseşti pe piaţă în momentul de faţă. Eu, unul, am primit Tab-ul de la Orange pentru cîteva zile, să mă distrez. Şi nu l-aş mai da înapoi, da’ n-am încotro, deşi am fost foarte sceptic, mai ales că nu sînt fan al device-urilor pe Android produse de altcineva în afară de HTC.

Pînă acum, s-a vorbit într-una despre iPad. Am pus mîna, la rîndul meu, pe unul. E simpatic, dar nu mă tentează. Am o problemă cu lipsa flash-ului şi, mai ales, cu lipsa multitaskingului. Oricît de mult mi-ar spune că are, tot nu cred. Iar Galaxy Tab-ul de la Samsung are. Şi vorbesc la modul cel mai serios, are inclusiv un task manager care-ţi permite să vezi ce aplicaţii rulează şi cît procesor şi RAM mănîncă fiecare. Mai jos, un clip filmat cu mobilul (7 minute şi 19 secunde, HD, 400 MB urcaţi pe YouTube, HTC Desire să trăiească, deh).

Detaliile tehnice şi listele de pro şi contra, în weekend, cel mai probabil. Am de scris despre tabletul ăsta, nu glumă. Personal, mi-a plăcut teribil şi tocmai a intrat pe lista cadourilor de Crăciun pe care mi le-aş dori. De la anul, de peste doi ani, mai vedem, mai ales că nu-i ieftin deloc. Pînă una-alta, jucăria este fenomenală. Are cîteva minusuri, le voi explica, dar are mult mai multe plusuri. De la viteza plăcii wifi şi pînă la playerul video (care, apropo, citeşte şi .mkv 1080p lejer), la baterie (ţine mai mult decît Desire-ul meu – ce-i drept, fără convorbiri telefonice). Cum ziceam, revin cu un review coerent zilele următoare.

4 comentarii

  1. E scump si asta e rau.
    Parca as prefera un ultraportabil cu touch screen (tableta, convertibil).

  2. 1. Sunt de acord cu antecomantatorul meu.
    2. Acum imi dau seama ca HTC greseste ca nu intra pe piata asta, mai ales ca este practic tatic in Android.

  3. @IPO: de unde tii ca nu intra si HTC pe piata? :)

    http://www.cnet.com/8301-19736_1-20017027-251.html

  4. @Tudor: cool!