VIDEO: Miliția română în acțiune, 2018. Sau despre cum au apărut bancurile cu tablagii în România

Pe măsură ce poporul s-a civilizat, am început să uităm cu toții bancurile cu milițieni. Pe vremuri, li se zicea, mai ales celor de la Circulație, “tablagii”. De la tablele de pe umeri (niște epoleți metalici). Sau “cap de cretă”, dar mno.

Între timp, poliția s-a mai civilizat, iar la admitere, la Câmpina, au început să nu mai accepte toți cocalarii care voiau să trăiască dintr-o șpagă făcută pe șoselele patriei.

Doar că minunea n-a ținut prea mult și, iată, cocalarul de serviciu, ras în cap ca băieții care vând biluțe în Ferentari, se dă erou și dă cu omu’ liniștit de pământ, că freza lui minte nu are și nu face distincția dintre o ironie și o jignire.

Avem, în cazul de față, trei aspecte:

 • individul e un lache de tip gardian public, care nu gândește, ci execută ordinele. Ce-or căuta ăștia în poliție, dracu’ știe. Nu detaliază de ce îl legitimează pe om, refuză să răspundă la orice întrebare, nu îi spune că are indicii sau suspiciuni că a făcut ceva
 • încalcă o proprietate privată, anume a asociației de proprietari, fără a avea vreun mandat. E ca și când un lache dintr-ăștia ar intra la tine în casă și ar da cu tine de pământ, fără să-ți zică de ce, doar pentru că lucrează la poliție
 • nu percutează că e filmat și nu se gândește o secundă că o să ajungă pe facebook și, ulterior, la știrile de la TV, pentru că atâta îl duce capul de lache cu tablă pe umeri

Uite de asta au apărut, pe vremuri, bancurile cu milițieni. Că niște cap-de-cretă dintr-ăștia, care au impresia că sunt dumnezeu pe pământ, fac abuz în serviciu fără nici o greață și fără nici o frică de consecințe.

Să fiu Dide, eu le-aș face plângere penală și aș da ministerul în judecată, atât în România, cât și la CEDO. Și aș cere ca lachele ăla să fie dat afară din miliție. Dar într-un stat milițienesc, condus de un hoț condamnat, cu apucături dictatoriale, aș putea pune pariu că tablagiul ăsta va fi promovat.

Vedeți clipul cap-coadă. Asta-i Miliția Română, la 30 ani de la Revoluție. Pentru asta au murit oameni, ca armata personală a lu’ Dragnea să dea cu oamenii de pământ, pe proprietate privată, fără mandat, fără nimic.

6 comentarii

 1. Te rog daca se ajunge la proces sau alte tampenii anunta-ne.

 2. Reiau comentariul meu de pe fb de ieri: ”Poliția (că-s jandarmi, că-s ce știu eu ce) este ACEEAȘI MILIȚIE ! Care, la rîndul ei, era ”eternul” Pristanda (personajul poate părea oarecum amuzant, dar omologul său din Turnu Severin, în momentul retragerii trupelor române, aresta oameni și-i elibera contra cost; nemții l-au săltat imediat ce au ocupat orașul – WW1 ”Memoriile” lui Marghiloman). Adică niște bandiți îmbrăcați în uniformă (Șoric de la Piatra Neamț, sclavii de la Bervoiești… completați, exemplele sînt nenumărate).”

  Spun chestiile astea de ani de zile, oridecîteori am ocazia. Dar… vox clamantis in deserto.

  A, și încă ceva: Godină ăla este atît de atipic încît am convingerea că giumbușlucărește cu voie de sus.

 3. Alex…

  Garcea respectiv este un idiot, dar este idiot util.

  Am vazut si eu filmarile (sunt mai multe) si hai sa nu luam de bun tot ce se aude / vede / scrie.

  Era un tip care punea urmatoarele intrebari pe un blog:

  *Citi prieteni ai tu care au acasa o portavoce / sau cite persoane care poseda o portavoce cunosti ?
  *Daca ai prieteni cu portavoce, care au si participat la manifestatii, citi dintre ei au bodyguarzi care sa-i “separe” de restul manifestantilor si sa le repete sloganurile
  *Cind ai incercat ultima data sa instalezi un PA profesional in fata blocului (nu vorbim de Piata Victoriei) fara sa te intrebe un politist de sanatate
  *Cite cunostiinte ai tu care poseda asa: http://www.cel.ro/video-proiectoare/videoproiector-benq-lu9235-laser-wuxga-6000-lumeni-fara-lentila-pNScwPDIm-l/
  *Se string 50-75-100-150k de “protestatari” – bai dar UNUL nu are o piatra in buzunar sa o arunce in cladirea guvernului

  Alt(e) citat(e) de pe blog:

  “da’ stii cum a castigat in sfarsit Dragnea micul razboi cu Ponta, nu? Adica, cine a dat lovitura de gratie, facandu-l pe Dragnea sef oficial peste colhoz.”

  1. C***e, de unde apar baietii aia cu portavoci? Tu ai portavoce acasa? Eu n-am. Zi-mi si mie cine are. Zi-mi si mie de unde apar aia la proteste.

  2. Mai important, zi-mi si mie de ce baietii cu portavoce vin tot timpul cu idei de-alea tampite – sa mergem 50 km in zig-zag pentru a apara democratia. Sa. Ba, nu vine unul cu “hai sa aruncam cu cocktail molotov in sediul partidului si-n parlament si-n restu’”. Nu, c***e. Ca aia n-ar apara democratia. Ce apara democratia? MARSUL PRIN PLOAIE 50 KM. AIA REZOLVA TOTUL. MOARE CORUPTIA DE INIMA REA si-nvie toate (cuvint jignitor pentru victime) din colectiv, este?

  3. Si mai important, zi-mi si mie cine-s baietii aia care-i inconjoara pe baietii cu portavocea si de ce-i apara si scandeaza imediat – antrenat, asa – tot ce behaie vita-n portavoce. Gen n-au nimic mai bun de facut? Sunt de la BGS sau de unde? Vreau si eu sa vina unii care sa tina plebea la distanta si sa repete tot ce zic eu, cum fac rost de ei?

  • @adib: Dide are un business cu proiectoare laser, dacă-mi amintesc eu bine, că am impresia că am stat de vorbă cu el acu’ vreun an, la proteste. Nu i l-a dat nimeni de pomană, cu asta se ocupă. Alea-s conspiraționisme ieftine.

 4. @AlexM.

  Posibil sa ai dreptate cu conspiratiunile…