Viitorul politicii româneşti se numeşte Piedone, Vandam etc. Vă daţi seama?

Omul pe care se bat, în momentul de faţă, toate partidele, este poreclit Piedone. Nu-mi dau seama cîtă lume chiar ştie cum îl cheamă pe primarul de la Sectorul 4, dar cred că e deja un aspect irelevant. Cert e că Piedone ba e la PC, ba în UNPR, ba s-a înscris în USL, ba e independent, ba-l respectă nespus pe Oprea de la PDL, ba îşi salută cordial colegii din partidul lui Voiculescu, ba iese în conferinţe de presă cu Victor Ponta de la PSD.

Trăgînd linie, circul pe care l-am văzut azi, la TV, este imaginea completă şi perfectă a politicii şi – mai grav – a administraţiei româneşti. Traseism politic, incertitudine, neclarităţi, scandaluri, circ şi, la final, toată ţara arată precum ghettourile din sectorul lui Vanghelie. În timp ce ăia se ceartă pe un primar de sector pe care inclusiv în conferinţele de presă îl “cheamă” Piedone (cam cît de penibilă e chestia asta?), ţara zace în aceeaşi sărăcie, iar problemele, aceleaşi de 22 de ani, rămîn la fel de nerezolvate.

Felicitări, domnilor politicieni. Eu zic să mai agăţaţi de prin Ciurea, de prin Sinteşti, de prin Ştefăneşti si, în general, de pe unde mai au ţiganii palate, o serie de auriţi cu nume similare – un Vandam, un Jvarţenegăr, un Ministru, ceva – şi să vă bateţi pe ei la fel. Daţi-i dracului de oameni, că doar nu v-au ales să aveţi grijă de ei!

11 comentarii

 1. Sa stii ca si-a schimbat numele si in buletin in Piedone

 2. Absolut penibil personajul, dar dacă prinde la fraieri, de ce nu? Un personaj de desen animat acest individ, însă este imaginea masei votanților, asta merită, adică asta merităm, mai mult nu se poate. Dar măcar are toate categoriile de conducere, luate la Pitești, să trăiești!
  Eu aș vota cu ochii închiși pe Clint Istvud sau pe Ceac Noris. Merge și Brus Uilis.

 3. Te inseli, nu este vina politicienilor. Ei sint niste gunoaie, ca (aproape) in toata lumea. Este vina cetatenilor, care sint total indiferenti, nici macar nu fac efortul sa piarda 2 ore din viata si sa vina la vot, pentru a elimina asemenea specimene.

 4. Macar de data asta vom avea pe cine sa votam la primaria capitalei: Nicusor Dan.

 5. Oamenii astia se bat pentru un personaj de film prost care s-a facut remarcat prin rasturnarea tarabelor prin piata si prin obtinerea permisului auto la 5 categorii (in Arges) in aceeasi zi. Permis care apoi i-a fost suspendat…
  Intre timp o ditamai uniunea de PDL cu UNPR nu a fost capabila sa gaseasca un contracandidat pentru doctorul minune care n-a pus nici macar un fir de nisip la principalul proiect cu care a castigat acum 4 ani.
  Sunt atat de convinsi ca o sa piarda ca nu se baga niciunul.
  E jenant si e trist pentru ca nu am pe cine vota.

 6. Nu uitati metoda ruseasca de la inceputul anilor ’90: VOT IMPOTRIVA TUTUROR ! Echivalent in situatia actuala – ANULAREA VOTULUI ! Daca vom face asta suficient de multi ceva-ceva tot va iesi – SCANDAL ! Cu conditia sa nu-l ingropam sub palavre buimace.

 7. Vinovaţi de tot circul ăsta sunt şefii de partide care-l mîngîie pe cap şi-l laudă. Oamenii se uită şi-şi zic. Dacă Ponta l-a primit, n-are cum să nu fie ceva de capul lui.

  Şi pînă la urmă, rămîne o problemă a sectorului lui. Dacă locuitorii de acolo se simt bine să fie administraţi de Gechician ăsta, bravo lor. Altfel, să pună mîna şi să-l schimbe. Că nu le cere nimeni să-l întreacă în greutate, ci să meargă şi să voteze pe altcineva.

  • @neagrigore: ah, nu mă-nţelege greşit, ca administrator, omul e super-ok. Cînd am trecut pe acolo ultima oară, după cîţiva ani, am descoperit un sector curat, de unde Sectorul 4 era jegos rău. Şi aranjat, şi asfaltat şi aşa mai departe. Ca politican însă, n-aş şti ce să zic. Dar e circul ăsta care mă termină.

 8. Eu n-am încredere în el, mai ales de cînd cu povestea cu carnetul de şofer (plus, i-ai văzut cv-ul http://www.ps4.ro/conducerea/primar/curriculum-vitae.html? WTF?! ce fel de oameni sunt promovaţi în politică?!)