Voiculescu, arestat. Nu, bă, Antena 3 NU se închide!

Despre condamnarea lui Dan Voiculescu la zece ani de puşcărie am scris mai pe larg în Vice. Ce vreau să punctez, acum, e că, la Antena 3, se joacă în direct o telenovelă de toată frumuseţea. Are de toate: acţiune, dramă, dragoste neîmplinită şi sex. Toate ingredientele.

voiculescu-arestat-mediafax

Acţiunea e următoarea: Don Felix e săltat de gardă şi dus la penitenciar. Famiglia lui e plină de spume, nervozitate maximă, plînsete, lacrimi şi suspine. Don Felix, de fapt, e cel care a ajutat oameni bolnavi prin fundaţia lui care strînge bani din SMS-urile oamenilor. Don Felix e un om bun, care a dat bani cu împrumut, sute de mii de euro. Don Felix nu e un corupt, e doar un bun samaritean care-a luat ieftin proprietăţi scumpe. Ce e asta? Nu-i economie de piaţă? Nu e capitalism?

Dramă are şi mai multă: plînsete în direct. Durere pricinuită de luarea cu japca a iubitului conducător. Vor să ne închidă televiziunea, fraţilor! Televiziunea liberă! Cea mai televiziune!

Dragoste neîmplinită din plin. Cum adică să ni-l iei pe iubitul conducător şi să-l închizi? Păi, şi noi pe cine mai pupăm în fund?

Şi, mai ales, sex. Anilingus la distanţă.

Nu, bă, nu închide nimeni Antena 3. Confiscarea proprietăţilor nu înseamnă ridicarea licenţei de emisie. Confiscarea unor clădiri nu înseamnă golirea lor. Înseamnă un alt contract de închiriere. Înseamnă că statul român poate cere bani firmelor care gestionează posturile de televiziune pentru că ocupă un spaţiu. Atîta tot.

Ştampila “Post confiscat” e o manipulare ieftină, nimic mai mult. Încă nu i-a dat nimeni afară de-acolo. Încă nu a venit Fiscul să le confişte aparatura în contul datoriilor lui Voiculescu către statul român, deşi ar merita pentru cîtă campanie anti-justiţie au dus şi pentru cît au putut să-i denigreze pe judecătorii şi pe procurorii români.

(Foto: Mediafax)

5 comentarii

 1. Nu vor fi 10 ani nicicum.
  1. Are peste 60 de ani. Se reduce…
  2. E la prima condamnare. Se reduce… (Vezi ca se reduce si la a doua, nu esti recidivist, Vezi A Nastase, care nu le face pe amindoua cumulat si nici macar una intreaga…)
  3. Poate fi eliberat pentru buna purtare si scris de carti…
  Cumulat toate astea nu va face mai mult de 2 ani. Plus cu permisii de vazut familia!!!!!!
  Cit despre confiscare…. A zis judecatorul ceva, dar pina la punerea in aplicare…
  Parca madam Kovesi declara ca se recupereaza 5% de catre ANAF. Deci nici macar sa-si plateasca salariile cei de la ANAF…
  E mai mult simbolica.

 2. Basistule! Te bucuri de raul Domnului Profesor? :)
  Sa-ti fie rusine!

  Pentru documentare despre cum au trecut partile sociale ale Crescent GmbH de la Statul Roman la Dom’ Profesor?(extrase din registrul comertului austriac):
  http://www.riseproject.ro/articol/dan-voiculescu-secretele-din-austria/

 3. Alex, in mintea comunistilor mentalitatea lor era de salvatori. Un salvator salveaza o victima. Comunistul de Felix a strans in ograda sa multi oameni cu identitate de victime. ‘Ale regimului Basesecu’. E normal ca acestia sa boceasca ca fara salvator nu se pot sterge la dos singuri: cine le mai schimba pemparsii când ei se vaieta de zor? Ma rog, mentalitatea de victima te face sa te vaieti din orice oriunde oricând. Ce e acum pe antene e un spectacol penibil dar normal, foarte previzibil. Imprevizibil a fost creativitatea cu ‘ne inchide’. Semi-previzibil a fost ‘judecata s-a accelerat acum când am dat pe post banii pe care ii ia coruptul de Mircea Basescu’. Asa au decis ‘specialistii in stiri’ care nu se gândesc ca odata si odata un proces se termina si a-l lega de alte fenomene e speculatie.
  Toata telenovela e pentru don Felix in primul rand si apoi pentru audienta si telespectatori. E ‘anilingus la distanta’ pentru cel care le plateste salariile. Sau recunostinta victimei fata de salvator.

 4. “Despre condamnarea lui Dan Voiculescu la zece ani de puşcărie am scris mai pe larg în Vice.”

  Şi în practică s-a întâmplat invers.

  Adică lumea care nu a ieşit în stradă nici când s-au tăiat salariile, nici când s-a scumpit benzina, nici când a picat leul, nici când a fost luat pe sus Războinicu’ Întunericului Gigi, a ieşit pentru Voiculescu.

  Aşa cum e, corupt, hoţ, derbedeu, şmecheraş îmbătat de putere şi toate celelalte.

  • @Nautilus: vezi că, aici, se produce o confuzie. Nu cred că ăia au ieşit pentru Voiculescu, ci împotriva lui Băsescu. Şi sînt aceiaşi pensionari isterici şi spălaţi pe creier care au ieşit şi la suspendare şi după. Nici un om care gîndeşte cît de cît pentru el nu va ieşi pentru Voiculescu.