YouTube a devenit un radio fără reclame la diuretice și laxative

Și-a făcut Cabral o pomană și mi-a împrumutat un Mac până-l recuperez eu pe-al meu din service și, având și monitorul de-mprumut pe birou, l-am făcut display secundar și am rulat un playlist de YouTube în care am tot strâns clipuri d-astea hipstărești, alternative, electro și alte prostii.

Aseară, nu i-am dat mare importanță, dar dimineață am procedat la fel, pornit un tab cu YouTube și întoarce-te la treburi. Eh, după vreo jumătate de oră, m-a izbit.

Să ai un playlist de YouTube e ca și când ai asculta un post de radio. Singura diferență e că nu te bâzâie vocea vreunui DJ neinspirat, cu glume de autobază. În rest, e fix la fel.

Bine, cealaltă diferență semnificativă e că reclamele par mai de doamne-ajută, în sensul că încă nu mi-au intrat cele pentru prostamol, ciocolax și ce alte prostii mai auzi pe radiourile locale sau pe TV, în timpul zilei.

Personal, reclamele de pe YouTube nu mă deranjează în mod deosebit. Eu sunt deja ad-blind sau, mai nou, ad-deaf, plus că încă nu sunt în targetul homeopaților, deși parc-am auzit ceva despre cum să-ți crești copilul, pamperși și alte chestii irelevante pentru mine.

În schimb, cred că, pornind de la discuția asta, ne-am putea întoarce un pic la reclamele din mediile tradiționale, care se degradează de la o zi la alta, și despre cum și pe TV, și la radio, au rămas doar gunoaiele publicitare odată cu mutarea bugetelor către Facebook și Google.

Despre asta, altădată, când o să am mai mult chef de analizat.

4 comentarii

  1. Pai acum c-ai scris articolul asta sau daca o sa mai cauti multe informatii despre colebil si hemoroizi pe Google atunci cu siguranta o sa ai parte numa’ de reclame dinalea :D

  2. Stai sa vezi cand iti baga reclama aia de la penny de doar trei minute si ceva.

  3. Eu nu mai pot cu vârtejul lor. Ma jur ca m-a îmbolnăvit reclama. A acționat placebo.

  4. Urasc reclamele pe youtube si facebook. Astia sa baga peste tot