Zgomotul din politica românească

maybeAm ales, în ultima jumătate de an, să nu mai deschid televizorul pentru nimic în afară de Netflix. Rar, am mai urmărit Ştirile ProTV. Pe cît de des am putut, am evitat să citesc ştiri despre politică. Pe de o parte, nu e bine, pentru că aş fi avut o groază de subiecte pentru blog. Şi, vorbesc serios, se citesc în draci articolele despre politică. Creşte traficul ca Făt-Frumos.

Pe de altă parte, ieşind din vria ştirilor politice, am parte de linişte. Linişte psihică. De fiecare dată cînd se întîmplă ceva – vezi exemplul numirii lui Kovesi, de zilele astea, – înnebuneşte toată lumea. Fluxurile de ştiri sînt pline cu acelaşi subiect, cu declaraţii, cu tălmăcirea declaraţiilor, cu răstălmăcirea declaraţiilor, cu analize pertinente, impertinente, ofensatoare sau, pur şi simplu, proaste. Păreri peste păreri, preluări de miştocăreli politicieneşti şi replici de doi bani.

Toată nebunia asta, cu aceleaşi ştiri tratate, în mare măsură, din aceleaşi perspective, toată goana asta după, în fapt, nişte non-ştiri, mă agită. Devin extrem de nervos, nu mă mai pot concentra şi încerc să închid totul. Mă agită inclusiv statusurile prietenilor de pe Facebook, din care, uneori, musteşte răutatea. Le ignor şi încerc să mă calmez.

E prea mult zgomot pentru nimic. Sînt prea multe furtuni în degetare cu apă. Prea multă gălăgie. Mă simt de parcă aş suferi de agorafobie, deşi sînt în casă sau la birou, unde nu urlă nimeni.

Voi nu v-aţi săturat de clocotul ăsta inutil? Pentru că, zău, e atît de bine fără Realităţi, Antene şi Românii TV, fără dezbateri şi fără părerişti…

3 comentarii

 1. Trebuie sa ajungi la o stare de spirit atat de buna incat sa poti sa privesti aceste lucruri doar pentru amuzament.
  Mie mai imi iese din cand in cand, dar nu pe cat de des as vrea.

  Din pacate nici solutia pe care o zici tu nu o pot aplica. Pentru ca este atat de multa politica oriunde te-ai uita, incat e greu sa le ignori si sa fii imun la toate

 2. Pe deo parte este sănătos să ignori rahatul, pe de alta trebuie să fii cât de cât în temă pe ce lume trăieşti. Nu de alta, dar uneori vei avea decizii de luat. Deci soluţia ar fi un echilibru între ele.

  Un articol excelent pe acelaşi subiect, citit acum 2 zile:
  http://darrenhardy.success.com/2012/01/is-wolf-blitzer-hurting-america/

 3. Trebuie sa traiasca si presa asta cumva nu? :) Automat la fiecare veste din politica se vor scrie 10000 de articole si 100000 de replici la articolele respective !!