Zgonea: Ciocu’ mic şi du-vă dracului cu Constituţia voastră cu tot!

Tocmai ce-am citit declaraţia lui Valeriu Zgonea. Fabulos. “Pot să sesizeze şi pe mama Curţii Constituţionale!” Asta a sunat precum replica idioată a Ancăi Constantinescu, fostă deputată PDL, cînd a urlat “Ciocu’ mic, acum noi sîntem la putere!” Diferenţa elementară este că deputata “ciocu’ mic” nu comenta pe marginea Constituţiei sau a Curţii Constituţionale.

Şi atunci, mă întreb şi eu, ca proasta: dacă tot vor să-l debarce pe Băsescu pentru a-l pune pe Antonescu – ăsta ar fi ca Regele Mihai, un adolescent pus şef de stat, ca oricum nu ştie pe ce lume trăieşte -, nu mai bine desfiinţează Ponta tot ce ţine de democraţie şi pune de-o dictatură scurtă? Nu de alta, dar mi-am luat înjurături de mamă că “huo!, pupi în fund dictatorul” de mi s-a acrit de marcat ca spam, dar n-am văzut nici o măsură a fostei puteri care să atace în halul ăsta tot ce ţine de democraţie, inclusiv Constituţia României, pe care o calcă în picioare după bunul plac.

Eu tare cred că rahaturile astea sînt premeditate. Doar că, pe cît de plănuite, pe atît de făcute pe principiul denumirii ăleia din vechiul Caţavencu, “Gîndire cu premeditare.” Sincer? Ne cam ducem dracului dacă pînă şi Mark Gittenstein a ieşit să spună că actuala putere se cam luptă cu democraţia.

11 comentarii

 1. Salut Alex,

  parerea mea e ca in maxim un an o sa avem o campanie de epurare a mediului online de cei care sunt impotriva regimului.
  O sa vezi tu cum o sa facem blogging din diaspora, pe domenii .com

 2. Sint citeva aspecte legate de evenimentele de azi:

  1. Logic, Anastase si Blaga trebuia sa se astepte sa fie dati la o parte. Singura mirare este: “ce au pazit pina acum”? E logic ca presedintii parlamentului sa reprezinte majoritatea. Ascunderea dupa chichite legale e doar atit: “hai sa ne ascundem dupa deget”.

  2. Totusi, USL putea sa faca asta fara sa apeleze la ilegalitati.

  3. Faptul ca ii doare in cot de lege (a se vedea si refuzul de-ai demite pe baietii aia doi, incompatibili) e sfidare si se pedepseste penal. Sau ar trebui.

  4. Anastase trebuia sa dispara de mult de la sefia Camerei. Daca a procedat ilegal cind cu numararea aia celebra si nu a fost doar o inscenare antenista, fireste.

  5. Intr-un fel, e bine. Prin actiunile de azi se arata ca astia nu au facut blat intre ei (chiar pe fata). Deja incepusem sa ma ingrijorez ca Blaga si-a vindut (ce?) la schimb cu scaunul de la senat. Desi trebuia sa fie prost tare sa vinda ceva important pentru un scaun foaaarte temporar.

  6. A fost aproape divina potriveala cu arestarea alora doi din PNL chiar azi.

  7. Sper ca acum PDL-istii (aia putini care n-au trecut la USL) isi dau palme ca n-au facut reforma pina la capat. Din partea mea as vrea sa-i vad cu catusele la miini. Macar o perioada. De proba. Monica Macovei tipa ca e lovitura de stat. Pai si cine e de vina? Noi?

  Scuze ca m-am lungit. Ne vedem la miting joi. Sper.

 3. redraz: o sa facem blogging *pentru* diaspora, pentru ca in romania n-o sa mai fie internet.

 4. in ce conditii poate presedintele dizolva parlamentul ?

 5. Apropo de “huo!, pupi în fund dictatorul”, îţi ofer în citat un articol mai vechi scris de Horia Ghibuţiu (l-am păstrat – articolul – deşi mi-am schimbat compu’-ntre timp) Se numeşte “cel mai bun articol de pe net” (şi, dintr-un punct de vedere, chiar e):

  Un sconcs pe care l-a călcat maşina de tuns iarba. Sconcsul acela sunt eu. Nici eu nu cred ce spun, dar spun ce spun pentru că e trendy să fii om modern, european şi anticomunist.

  Când scriu, nu scriu, fiind tata proştilor. Articolele sunt stupide, fără pic de substanţă. În general, repet ca un papagal de fiecare dată când mi se dă spaţiu de vorbire.

  Sunt plătit de Cotroceni cu 100 de RON, deşi, la cât de bine scriu, aş merita doar o ciorbă de văcuţă şi un colţ de pâine.

  Uneori, nici eu nu mă mai suport şi-mi scot la înaintare poza din tinereţe. Degeaba, şi-n aceea am acelaşi aer de boschetar alcoolic.

  Sunt un mutant analfabet care nu ştie să vorbească corect româneşte. Un broscoi. Păcat de tinereţea mea! Păunescu din vremea lui Ceaşcă era mic copil pe lângă mine. Sunt un ziarist grăbit, care va fi ras în cap când va veni Antonescu preşedinte.

  Mare lătrău al bişniţarului de la TreiCoceni mai sunt! Ce jigodie mică, am temperatură rău de tot! Nu m-am săturat să tot pup poala popii, suntem în 2011 şi nu văd că nu mă mai crede nici mama.

  Mai bine m-aş documenta înainte să scriu prostii de mărimea unui bileţel, fiind un handicapat retardat. De fapt, nici nu le scriu eu, ci doar le semnez, fiindcă nu poţi fi atât de îngust încât să scrii tot timpul acelaşi lucru.

  Frate, cât de prost pot să fiu?! Am învăţat şi eu ceva de la Băsescu: încerc să-i prostesc pe proşti. Duce-m-aş dracului de slugă şi lingău al puterii! Sunt în nota mea zilnică: prostovan, tendenţios, scriu după dictare, că atâta mă duce capul.

  Sunt un tâmpit iremediabil, se vede după mutră. Parcă am fost violat în WC-ul şcolii ajutătoare în care am crescut. Un bou, un ofticos, neică! Pocitania dracului, cum pot să arăt, slugoi de doi bani ce sunt!

  Cine m-o plăti pe mine, ăsta de la EVZ, că trebuia să fiu de mult în faliment. Nu mi-o fi ruşine dimineaţă când mă uit în oglindă? De unde oi fi apărut, că parcă sunt clonat, chiar nu văd dezastrul din ţară?

  Sunt un propagandist desăvârşit al îmbuibaţilor penali de azi. Mint ca o gazetă pedelistă. Sunt mai prost decât cel mai jalnic postac pidilist spălat cu avionul pe creier.

  Tot românul e filosof sau se descoperă unul, ca mine. În frenezia postmodernă de relativizare şi aplatizare a valorilor, a virtuţilor şi a defectelor, a speranţei şi a abuliei, opisul meu e jalnic.

  Şi totuşi, filosofia de doi bani nu-mi face cinste. Sunt în nota mea normală, adică tendenţios şi slab intelectual, având tot felul de comparaţii tâmpite.

  Mă oftic rău de tot pe M. Badea fiindcă nu-l pot ajunge nici cu vârful degetelor. Sunt o lepră comunistă. Un profet mincinos: Băsescu nu va fi ca Iliescu! Nu va ajunge. El va fi precum Ceauşescu la zidul de la Târgovişte, iar eu, ca alţi propagandişti băsescieni, alături de el! Ar trebui să fiu contrazis, dar, dacă-mi vede cineva poza, se răzgândeşte!

  Da’ ce-am păţit, frate, m-a lovit o criză de “gândito-normalită”? Dacă mai exista vreo umbră de îndoială legată de lipsa obiectivităţii şi a profesionalismului de taliban, acum s-a risipit for ever: toată lumea ştie că sunt băsist până dincolo de esofag, dar azi am demonstrat o dată în plus că sunt şi mitocan. Iar am reuşit să nu spun nimic!

  Voi fi trimis la tăiat stuf în Delta Dunării, deşi, la cât de prost sunt, şi asta e prea mult! Oare scriu la mişto sau chiar nu am un IQ mai mare decât al unei broaşte? Nu mi-o fi ruşine, ziarist de duzină, să duc lumea în eroare cu logica mea de idiot?

  M-am tâmpit de tot, cu ce m-or ţine ăia din Modrogan, cu lucernă? Păream doar un biet caraghios, dar în ultima vreme dau tot mai multe semne de stupiditate. Sunt jenant cu atitudinea asta de adevărat securist.

  De parcă n-ar fi de ajuns că sunt infantil, mai sunt şi urât ca o pendulă crăpată. Am şi un nume stupid. Şi mă uit prea mult la TV. Nu am familie? Prietenă? Ce-oi face eu de Sărbători? Sunt varză.

  P.S.: Acest articol nu e despre un ziarist din Epoca de Aur a netului. E doar un text compus din comentariile forumiştilor anonimi. Deopotrivă, un hohot sănătos de râs cuvenit contribuţiilor la cel mai bun articol al meu scris de alţii.

 6. Pun pariu ca actuala mascarada va duce la sinuciderea politica a USL. Chiar daca se instaleaza in aparatul de stat vor avea un soc nervos la alegerile din toamna. Salariile bugetarilor nu le pot creste pana atunci cu ceva semnificativ, asa ca cei care ii vedeau drept Messia or sa ramana cu buza (inca o data) umflata.

 7. @Jeack – nu este vorbe de reprezentarea unei majoritati, este vorba de niste regulamente. Ai uitat asa iute cat timp PDL era la putere si Geoana sef? Nu l-a schimbat nimeni pe Geoana decat Ponta in prostia lui de a-l da afara din partid. Insa ce se intampla acum e mult mai rau decat mineriadele pentru ca sunt partide politice, nu doar unul, care nu respecta constitutia si reguulile, iar asta se va repercuta in UE.

 8. Zicatorul: ziceam ca e logic, pe undeva.

  pe de alta parte e si mai logic ca o data ales, ca reprezentind vointa poporului prin vot, sa nu mai poata fi dat la o parte cu una, cu doua…

 9. Eu nu inteleg cum se cuantifica vointa poporului. Acum 3 luni la putere erau UDMR, UNPR si PDL, iar pm era Ungureanu, din vointa poporului. Astazi la putere este UNPR, UDMR plus USL, vointa poporului. Daca totul se schimba azi cum spune usl, maine UNPR si UDMR plus o parte din PNL se imprietenesc cu PDL=ul gata, schimbam iar totul in tara sub scuza ca asta este vointa poporului? Practic toate partidele de acolo au fost votate de niste oameni, cum poti spune ca datorita unor aliante sau tradari, doar pentru ca momentan reprezinti peste 51% din voturile exprimate tu reprezinti vointa poporului?
  Cand exita niste pasi legali si tu treci peste ei, ce altceva ramane? La fel de bine Ponta il poate executa pe Basescu ca pe Ceausescu – strange 5 oameni, spune ca e tribunal de urgenta si ca e vointa poporului ca sa fie judecat, il acuza de tradare nationala si genocid pentru ca si-a batut joc de popor si il executa pe un zid, totul in 3 ore. Perfect justificabil, ei reprezinta vointa poporului, Basescu a facut rau si tara este in criza, nu? :a fel de bine pot executa pe oricine in tara, in acelasi mod.
  Oameni buni, democratie inseamna niste reguli. Nu sunt bune, schimbi regulile, nu le incalci, indiferent de motive. Ce se intampla acum este o lovitura de stat ca la carte, doar ca romanii nu realizeaza. Brusc, aia 300 care manifestau in Bucuresti nu mai reprezinta vointa poporului si s-au gasit imediat jandarmii necesari sa ii disperseze. Eu nu prea mai inteleg cum e cu vointa asta a poporului.

 10. democratia si proprietatea erau ( si mai sunt, probabil ) .. UN MOFT[1].

  Bun venit in URSS, 1950 !

  [1] – by Satana iliescu

 11. sunt pentru ORICE masura impotriva lui basescu, dupa cum s-a purtat cu REGELE ROMÂNIEI.