Cele mai productive zile

Cele mai productive zile – ale mele, cel puţin – sunt alea în care nu fac nimic. Nu, glumesc. Dar am picat un pic pe gânduri, ieri, apropo de modul în care pot să fiu mai eficient cu task-urile zilnice.

Şi concluzia e aceea că, dacă vrei să fii mai productiv, trebuie să blochezi Facebook-ul. Este o imensă pierdere de vreme şi îţi distrage atenţia constant de la ce ai de făcut.

În funcţie de tipul jobului, am mai multe moduri de lucru. În cazul proiectului pe care sunt acum – ceva digitizare -, folosesc multiple desktops.

Toamna trecută, când m-am reapucat de front-end, am activat multiple desktops (funcţie din OSX pe care am ţinut-o dezactivată ani de zile) tocmai pentru a avea un spaţiu în care să ţin deschise doar aplicaţiile pe care le folosesc exclusiv pentru lucru. Adică Google Chrome, că-i mai sănătos pentru development decât Safari, şi Coda – editorul meu de cod.

Pe proiectul curent, care implică şi un PDF ţinut tot timpul deschis, mi-a fost mai simplu să îl las în desktop-ul #1. Asta pentru că mi-e mai uşor să fac un swipe decât să dau mai multe click-uri pentru o chestie banală precum un copy/paste.

Ei bine, de fiecare dată când am uitat să minimizez fereastra de Safari, am pierdut o groază de timp ba uitându-mă la notificări, ba clickuind pe nu-ştiu-ce link, ba făcând orice altceva.

Aşa că singura mea activitate pe Facebook, în zilele mele productive, e atunci când deschid aplicaţia de iPhone când iau pauze de fumat. Mult mai sănătos (mă rog, vorba vine) şi mult mai eficient.

1 comentariu

  1. :)) Chiar asa este .. Si eu ma lupt cu paginile deschise, si tot timpul inchid facebook-ul, dar nu stiu cum reapare :)))